Wil je af van die pan met antiaanbaklaag? Een rvs koekenpan is dan het beste alternatief! Eigenlijk krijg je met een rvs bakpan een beter bakresultaat. Het is even oefenen, maar als je het onder de knie hebt, dan wil je niet anders!
Als je product op kamertemperatuur is dan bakt het minder snel aan. Zorg dat je roestvrijstalen koekenpan goed op temperatuur komt (ca 70-80% van zijn vermogen). Je kunt dit controleren dmv de waterdruppeltest. Laat een paar druppels in de pan vallen. Verbranden de druppels dan is de pan nog niet heet genoeg. Gaan de druppels spatten, dan is de pan al te heet. Gaan de druppels 'dansen in de pan' dan is de pan op de juiste temperatuur.
Als de pan op temperatuur is, is het tijd voor de olie of boter. Bij eiwitrijke producten kun je beter iets meer vetstof in de pan doen. Als de belletjes uit de boter verdwijnen of de olie begint de glanzen kun je de pan iets minder heet zetten. Dan wordt het tijd om te bakken! Leg je product in de pan en geef het wat rust. In het begin zal het product aan de pan gaan kleven. Geen paniek! Het laat vanzelf weer los. De eiwitten gaan stollen en het product gaat karamelliseren. Je kunt de pan weer wat minder heet zetten. Het voordeel is dat je iets eenvoudiger kunt dichtschroeien dan met een antiaanbakpan.
Welke roestvrijstalen koekenpan is het beste voor jou? Dat is heel persoonlijk. Wij geven je hierbij wat tips voor elke doelgroep! Wij adviseren de Affinity en Alchimy pannen aan voor de professionele hobbykok. De Demeyere Controllinduc is de absolute topper voor zowel betere horeca als de thuiskok. Dit is de allerbeste pan in zijn soort. Daarnaast hebben wij daaronder 3 series toegevoegd die iets vriendelijker geprijsd zijn en doen wat deze moeten doen.
Op een foto ziet de kwaliteit er veelal hetzelfde uit. Je kunt de pannen ook naast elkaar zien in onze winkel!