De voordelen en nadelen van koperen pannen

Waarom kiezen voor koperen pannen?

Koperen pannen zien er niet alleen fantastisch mooi uit, maar koper is ook nog eens (op goud en zilver na) de beste warmtegeleider.  De manier waarop koper reageert op temperatuurveranderingen is simpelweg ideaal. Ze hebben namelijk een super goede warmtegeleiding en houden de warmte ook nog eens goed vast. Dit maakt koperen pannen ideaal voor gerechten waarbij nauwkeurige temperatuurcontrole belangrijk is.  Zowel de bodem als de zijkanten worden gelijkmatig warm.  Een ander voordeel is dat koperen pannen tegenwoordig geschikt zijn voor inductie. Dit was voorheen een groot nadeel van koperen pannen, omdat hun bodems niet magnetisch waren. Tegenwoordig zijn de koperen pannen gelukkig aangepast waardoor ze wél op inductie kunnen.

De Buyer
Prima Matera

met rvs bodem dus
wel geschikt voor inductie! 

SHOP NU

De Buyer
Inocuivre

met koperen bodem, dus niet geschikt voor inductie

SHOP NU

De Prima Matera en Inocuivre pannen van De Buyer zijn voor 90% gemaakt van koper en 10% van roestvrijstaal. De Buyer is de enige fabrikant met zoveel koper ten opzichte van roestvrijstaal. Andere fabrikanten gebruiken een hoger percentage roestvrijstaal. Dit merk je gelijk aan de warmte-geleiding.

De pannen zijn leverbaar met gietijzeren, bronzen en roestvrijstalen handgrepen

Het enige nadeel aan koperen pannen is dat deze wel onderhoud nodig hebben. Tenminste als je de glans wilt behouden. Dit kun je oplossen door ze af en toe in te smeren met koperpoets

SHOP NU

Heb je nog vragen over de werking van een koperen pan of wil je deze graag in het echt bewonderen? Neem contact met ons op of kom ze bewonderen in onze winkel in Mijdrecht. Wij laten je graag de verschillen zien!
CONTACT

Inbranden van je plaatstalen pan